Filter wijnen
Toon de wijnen

Showing all 5 results

Showing all 5 results

Oostenrijk is een prachtig land, bekend om haar adembenemende bergen, glinsterende meren en unieke cultuur. Maar wat velen niet weten, is dat er ook heerlijke wijnen in dit mooie land geproduceerd worden. Door hun bijzondere bodem- en klimaatomstandigheden, zijn de wijnregio’s van Oostenrijk in staat om een breed scala aan wijnstijlen te produceren. Er is zoveel meer dan de Grüner Veltliner!

Burgenland is de grootste wijnregio van Oostenrijk en ligt in het oosten van het land. De regio heeft een rijke en diverse bodem die zorgt voor een verscheidenheid aan wijnen van onder meer de Blaufränkisch en Zweigelt druiven. De wijngaarden in Burgenland hebben een gunstige ligging aan de Oostenrijkse en Hongaarse grens waar ze profiteren  van het zonnige, milde klimaat terwijl de bergen ze beschermen tegen koude winden en extreme weeromstandigheden. De wijnen uit Burgenland hebben over het algemeen een fruitige en zachte smaak, met tonen van zwarte bessen en kruiden.

De Wachau regio is niet alleen beroemd om haar fantastische ligging langs de Donau, maar ook om haar productie van uitzonderlijk goede witte wijnen van de Grüner Veltliner en Riesling druif. Dit prachtige gebied wordt gekenmerkt door een uniek klimaat en bodem die bijdragen aan de  frisse smaken en minerale accenten. Wachau wordt gezien als een must-visit als je op zoek zijn naar de beste wijnen uit Oostenrijk. Bovendien wordt deze regio beschouwd als toonaangevend, dankzij de jarenlange traditie en expertise op het gebied van wijnproductie.

Ten noorden van Wachau ligt Kamptal. Hier vind je, naast de Grüner Veltliner en Riesling, tevens wijnen van de minder bekende Zweigelt druif. De wijnproducenten in Kamptal staan bekend om hun gedreven en toegewijde aanpak bij het maken van wijn. Ze streven naar perfectie en zijn altijd op zoek naar manieren om de kwaliteit van hun wijnen te verbeteren. De wijngaarden in Kamptal liggen op hellingen en worden omringd door een spectaculair landschap. De wijnen uit Kamptal zijn vol van smaak, met tonen van groene appel en citrus.

Kortom, kom langs in de winkel of bestel online en ontdek zelf waarom Oostenrijkse wijnen een echte verrassing zijn voor wijnliefhebbers! Proost!