Posted on

Wijntrip naar Piemonte

wijntrip naar Piemonte

Vorige week zondag pakten we het vliegtuig naar Italië, Piemonte. De reden? De Grandi Langhe wijnbeurs op 28 en 29 januari in Alba, de stad van de wijn en witte truffel (die nog zeldzamer en kostbaarder zijn dan de zwarte truffel). En dat combineerden we tevens met een aantal bezoeken aan een paar wijnhuizen in de regio. Want we hebben natuurlijk al een heleboel mooie en speciale wijnen in ons assortiment maar we hebben altijd ruimte voor nieuwe wijnen.

Op deze Grandi Langhe wijnbeurs zijn de beste vintages uit o.a. Barolo, Barbaresco, Dogliani, Roero en Diano te proeven. Er worden dan 1500 DOCG and DOC wijnen door ruim 250 wijnhuizen gepresenteerd. En dus konden we daar ons (wijn) hart goed ophalen. We hebben een heleboel wijnmakers kunnen spreken en mooie wijnen geproefd.

Grandi Langhe

Proeverij bij Simone Scaletta

Maar een wijnmaker en zijn of haar wijnen leer je pas echt goed kennen als je een bezoek brengt aan het wijnhuis zelf. En dus stonden er ook een aantal bezoeken op ons programma.

Zo bezochten we Cecilia Monte in Neive, Simone Scaletta in Monforte d’ Alba en Silvia Barbaglia in Cavallirio en waren we zo onder de indruk van de wijnen dat een aantal daarvan binnenkort op onze site te vinden zijn.

Een geslaagde wijntrip dus!